دکتر یزدان نیاز
دکتر یزدان نیاز

دکتر یزدان نیاز

رویداد بزرگ اکسیژنی و استفاده از خوشه های اهن و گوگرد و لیگاند Buckminsterfullerene FeS4 (C60)4 (قسمت 5)Great Oxygenation Event

واقعه ظهور  اکسیژن (رویداد بزرگ اکسیژنی)Great Oxygenation Event و ظهور جلبگ ها و گلسنگ ها  و استفاده از خوشه های اهن و گوگرد


http://www.scidac.gov/BES/BES_OSSLM/reports/images/taylorfig1.jpg

اغاز حیات بر روی زمین با با کتریهای بیهوازی و استفاده از خوشه های اهن و گوگرد

  

 در زمان پیدایش زمین  در ابتدا همه جا گرم بود و اب درون اقیانوس ها همچون سوپ داغی بود که پر از املاح گوگرد و امونیاک و سولفید اهن بود در حال جوشش بود ابر متراکمی از گازهای سمی بدور کره زمین مانع از رسیدن نور افتاب به زمین می شد 

 تک یاخته های های بیهوازی  ابتدا درون اقیانوس ها در کنار خروجی های اتشفشانها در زیر اب با استفاده از گرمای  اب می توانستند در  از  اب گرم اطراف اتشفشانها  برای انتقال الکترون و حیات خود استفاده کنند با سرد شدن اتشفشانها تک یاخته های بیهوازی برای انتقال الکترون و ادامه حیات نیازمند منبع دیگری از انرژی بودند   .

سرد شدن اب اقیانوس ها  با کاهش غبار اتشفشانی که همچون هاله ای دور زمین را فرا گرفته بود همراه بود ریزش بارانهای اسیدی باعث ورود مقادیر زیاد اهن سه ظرفیتی به داخل اب اقیانوس ها شد ورود اکسید اهن به داخل اب اقیانوس ها بعد ها منجر به واقعه اکسیژن شد و با ورود اکسیژن به داخل جو زمین حیات باکتری های بیهوازی بر روی سطح زمین به پایان رسید و حیات هوازی و خلقت انسان شروع شد .

در ابتدا مقادیر کمی اکسید آهن وارد اب اقیانوس ها شد , و  گروهی از تک یاخته ها ی بیهوازی که بدور از منابع گرمایی اتشفشان های زیر ابی بودند  با کمبود الکترون در زنجیره انتقال الکترون در طی میلیونها سال شروع به تطبیق دادن سیستم انتقال الکترونی خود  با اکسید اهن شدند  و بعد ها تک یاخته های هوازی را ساختند اما گروه دیگر از بیهوازی ها  دو راه را انتخاب کردند دسته ای از انها بطور منفرد به حیات خود ادامه دادند که  در عصر حاضر ما انها را به عنوان فیتوپلانکتون ها می شناسیم و گروهی دیگر شروع به تجمع در کنار هم کرده و جلبگ ها را تشکیل  دادند 


سیانوباکتری ها راز جهان صغیر و کبیر هستند 

تا قبل از انقلاب اکسیژن باکتری های بیهوازی تنها موجودات زنده درون  اقیانوس ها بودند 

این باکتریها بعد از سرد شدن زمین شروع  برای انتقال الکترون و ادامه حیات شروع به استفاده از انزیم های که حاوی گوگرد و اهن بود کردند 

امواج گاما کیهانی بعد از برخورد به صفحات حاوی خوشه های اهن و گوگرد با انتقال الکترون درون زنجیره تنفسی و سوخت ساز باکتری های بیهوازی باعث میشد انها بتوانند از امونیاک و متان و گازهای حاوی گوگرد  برای ادامه حیات استفاده کنند.

این زنجیره انتقال الکترون بعد ها با ظهور گیاهان و از بین رفتن غباری که دور زمین را فرا گرفته بود به شکل کلروفیل در امد 

سیانوباکتریها  انواعی از باکتری های بیهوازی هستند که هنوز از زنجیره انتقال الکترون با استفاده از امواج الکترومغناطیسی کار می کنند 

این دسته از باکتریها خاصیت فلورسانس دارند .گاهی این باکتریها بر روی گیاهان دیگر رشد می کنند و زمانی می توان انها را بصورت منفرد یافت.


 قسمت بعدی چگونگی عملکرد لیگاندBuckminsterfullerene FeS4 (C60)4 در دریافت امواج گاما بر روی قرنیه




 





پاورقی 

 

رویداد بزرگ اکسیژنی (به انگلیسی: Great Oxygenation Event) و یا انقلاب اکسیژنی (بهانگلیسی: Oxygen Revolution) پدیدهٔ پیدایش گاز اکسیژن در جو زمین در اثر عوامل زیستی است. پژوهش‌های زمین‌شناسی، شیمیایی و ایزوتوپی، تاریخ این دگرگونی بزرگ را نزدیک به دو میلیارد و سیصد میلیون (۲٬۳۰۰میلیون) سال پیش نشان می‌دهند.

در آن زمان از پیدایش سیانوباکترها حدود ۲۰۰ میلیون سال می‌گذشت و آنها از راه فروغ آمایی یافتوسنتز سرگرم آزاد سازی اکسیژن بودند ولی تا پیش از آغاز این رویداد بزرگ همهُ اکسیژن آزاد شده از راه مواد آلی و آهن محلول در محیط و شاید هم توسط هیدرژن موجود در هواکره دوباره جذب می‌شد.

اشباع این ظرفیت‌ها رفته رفته باعث ورود روزافزون و آغاز انباشته شدن اکسیژن در جو زمین و شروع این رویداد بزرگ شد.

اکسیژن می‌تواند برای اندامگان بی‌هوازی و بی‌هوازی اجباری مسموم کننده یا حتی کشنده باشد. این رویداد باعث محو بی‌هوازی‌ها شد و بنا بر این از یک نگاه می‌توان گفت که سیانوباکترها مسوول یکی از بزرگترین انقراض‌ها در تاریخ زمین بوده‌اند. از سوی دیگر، اکسیژن آزاد در هوا در برخورد با گازمتان که یک گاز گلخانه‌ای است باعث یخبندان هورونی شد که شاید بزرگترین یخبندان در تاریخ زمین باشد.

در نهایت این فسفرگیری اکسایشی و اندامگان هوازی بودند که با فرگشت خود و مصرف اکسیژن حالت تعادلی را که تا امروز ادامه دارد بوجود آوردند. 

نتایج تحقیقات روی سنگ آسمانی مرچیسون: وجود مولکولهای ارگانیک زندگی و احتمال حیات در کهکشانهای دیگر


سنگ آسمانی مرجیسون

روز ۲۸ سپتامبر سال ۱۹۶۹ ، تنها دو ماه پس از فرود اولین انسان بر کره ماه، مردم شهر مرچیسون Murchison در استرالیا گلوله ای نارنجی رنگ با دنباله ای دودآلود و آبی رنگ در آسمان مشاهده کردند که پس از مدتی با انفجار و صدای صوتی شدید به صدها تکه (از چند گرم تا ۵۰ کیلوگرم) خرد شده و در حوالی این شهر فرود آمد. سالها تحقیقات روی این شهاب سنگ های موسوم به "مرچیسون" (Murchison Meteorite) نشان میدهد که عمر این سنگهای آسمانی بیشتر از ۴ و نیم میلیارد سال است یعنی از خورشید بیشتر قدمت دارند و شاید برای ۴/۶ میلیارد سال در راه بوده اند تا به کره زمین برسند.

 در این سنگ ۱۴ هزار ترکیب مختلف شامل بسیاری مواد ارگانیک (مواد کربنی و هیدروژنی) و ۹۲ آمینو اسید (اسید آمینه) شناسایی شده است که از این بین فقط ۱۹ نوع در کره زمین دیده شده است.

آمینو اسیدهای از نوع چپ دست، منشا حیات در کره زمین محسوب میشوند و لذا به نظر میرسد منشا حیات در کره زمین از فضا باشد. در سنگهای مرچیسون همچنین مولکولهای شکر دیده شده است. وجود آمینو اسیدهای متنوع موجود در سنگهای مرچیسون نشان میدهد که مواد حاوی "مولکولهای ارگانیک زندگی" برای ملیاردها سال در فضا و کهکشانهای دور هم موجود بوده و احتمالاً در نقطه یا نقاط دیگر موجب زندگی و تشکیل موجودات زنده شبیه موجودات زمینی و یا با ترکیب مختلفی از آمینو اسیدها شده باشند.

Lavender was one of the holy herbs used in the biblical Temple to prepare the holy essence, and nard ('nerd' in Hebrew) is mentioned in the Song of Solomon (4,14)

nard and saffron,]
calamus and cinnamon,
with every kind of incense tree,
with myrrh and aloes,
and all the finest spices

روغن سنبل و زعفران،
نی و دارچینی 
با هر نوع از درخت بخور دادن به، 
با مر و عود، 
و همه از بهترین ادویه جات ترشی جات. 

مروارید در کتاب مقدس ذکر شده (پیدایش، 02:12؛ اعداد، 11: 7). 

تاریخ

تئوفراستوس شاید اولین نویسنده کلاسیک در دنیا است که  به ذکر مروارید،  پرداخته است او در سفری که اسکندر کرده است به قول اسکندر نوشته است گیاه  wightii پ Commiphora: "در منطقه ای به نام آریا می روید و  یک درخت خار  است که به تولید یک قطره اشک از رزین، شبیه مر در ظاهر اول به نظر می رسد و زمانی که خورشید بر روی این صمغ می تابد بوی مخصوصی دارد

 از مروارید در کتاب مقدس  ( سفر پیدایش، 02:12؛ اعداد، 11: 7).  یاد شده است و در  تفسیر یهودیان از ذکر مروارید ذکر می شود که انها معتقعد هستند که صمغ الجهود یا   مروارید  با طلا و عقیق در ارتباط است.  در سفر اعداد گفته می شود قوم  بنی اسرائیل در بیابان  انرا خورده اند  "ظاهر مروارید" (اعداد 11: 7).


در چین، انرا به عنوان  مروارید،می شناسند که  یک HSI HSIANG یا "اشکانیان معطر"، در میان انواع بخور های کشور چین  است که  در امتداد جاده ابریشم از آسیای مرکزی، و یا از طریق دریا به چین  رسیده بود.

مروارید یک عنصر در نسخ پزشکان باستانی از جالینوس تا  Aegina، بوده است

P-Cymene یک ترکیب آلی آروماتیک به طور طبیعی است. آن را به عنوان alkylbenzene مربوط به یک مونوترپن  شناخته میشود  ساختار آن متشکل از یک حلقه بنزن شبه جایگزین با یک گروه متیل و یک گروه ایزوپروپیل. است .. P-Cymene تنها ایزومر طبیعی سیمن  است.

P-Cymene نامحلول در آب، اما قابل اختلاط با اتانول و دی اتیل اتر است.

این یک جزء از تعدادی از روغن های ضروری، است و  اغلب در  روغن زیره و آویشن  موجود است. مقدار قابل توجهی در فرآیند خمیرسازی سولفیت از ترپن چوب تشکیل می شود

P-Cymene لیگاند مشترک برای روتنیم است. ترکیب اصلی در  [(η6-cymene) RuCl2] 2 است. این ترکیب همانند یک  نیمه ساندویچ است  و از واکنش تری کلرید روتنیم با ترپن α-فلاندرن آ ایجاد می شود . این مجموعه اوسمیوم نیز شناخته شده است.