راهکارهایی برای دور کردن اعتیاد از دانشآموزان
کشور ایران به دلیل همسایگی با بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر دنیا یعنی کشور افغانستان و همچنین به دلیل اینکه هرم سنی جمعیت جوان است، در معرض تهدید خطر سوءمصرف مواد قرار دارد...
درس خواندن و تحصیل و کنکور - راهکارهایی برای دور کردن اعتیاد از دانشآموزان
اگاهی والدین میتواند از شدت عوامل مخاطرهآمیز کاسته و حفاظت و صیانت از فرزندان را افزایش دهد
● چرا به سمت مواد میروند؟
در گرایش نوجوانان و جوانان به سمت سوءمصرف مواد مخدر، علل و عوامل گوناگونی نقش دارند که شامل علل شخصیتی روانی، علل اجتماعی، علل خانوادگی و... است.
در مورد علل شخصیتی روانی میتوان به محرومیتها و ناکامیها، عقدههای سرکوبشده فرد، هیجان در نوجوانی، کنجکاوی و... اشاره کرد. از علل فردی و اجتماعی میتوان به دوستان ناسالم، نداشتن مقبولیت اجتماعی، در دسترس بودن مواد، محله ناسالم و وجود خردهفروشان اشاره کرد.
از عوامل خانوادگی نیز که زمینهساز اعتیاد فرزندان است، میتوان به اعتیاد یکی از اعضای خانواده، سکونت در محله یا منطقهای که به مواد مخدر آلوده است، پایین بودن اعتقادات مذهبی، طلاق والدین، مصرف تفننی در خانوادههایی که با هم در رفت و آمد هستند، اشاره کرد.
● اما چهطور میتوان زمینهای را فراهم کرد تا دانشآموزان به این سمت و سو نروند؟
بیش از هر چیزی ارتباط صمیمانه اعضای خانواده با یکدیگر است که میتواند سد محکمی در مقابل کشش به سوی مواد مخدر باشد.
قدم بعدی گوش دادن فعال به صحبتهای فرزندان است. شما میتوانید با این کار نیاز او را به ارتباط با افراد بزرگتر که شناسایی از آنها ندارند، کم کنید.
پرورش اعتقادات مذهبی فرزندان، ارایه اطلاعات و آموزش به فرزندان در مقابل هرگونه تشویق و اصرار همسالان به انجام اعمال خلاف و مصرف مواد، آگاهی دادن خانوادهها به فرزندانشان در مسیر مدرسه، ارتباط والدین مدرسه با یکدیگر و صحبت در مورد مسایل روزمره فرزندانشان، تبادل اطلاعات والدین با یکدیگر در خصوص چگونگی نگرشها و رفتارهای فرزندان، ارتباط موثر والدین با کادر مدرسه، کسب اطلاعات کافی والدین در مورد اشکال، عوارض و پیامدهای انواع مواد مخدر، مراقبت از رفت و آمدهای فرزندان خود تقویت عزت نفس فرزندان، میتواند به شما در دستیابی به زندگی سالم برای خود و فرزندانتان کمک کند.
منبع روزنامه سلامت