یک پزشک روانشناس گفت: کشیدن سیگار و مصرف مواد مخدر والدین و همچنین عدم درک شخصیت فرزندان شاخصهای اصلی رشد آمار اعتیاد در جامعه است و باید اذعان کرد که خانوادهها در گرایش فرزندانشان به اعتیاد مؤثرند.
فاطمه سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سیستانوبلوچستان افزود: متاسفانه بعضی از والدین بدون توجه به آسیبهای اجتماعی و روانشناسی در محیط خانواده اقدام به مصرف سیگار و مواد مخدر میکنند.
سلیمانی با اشاره به اینکه کودکان دارای حس کنجکاوی هستند، خاطرنشان کرد: وقتی که کودک لذت مصرف مواد مخدر را در والدین خود احساس کند یقینا به همان سمت گرایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصههای اصلی شکلگیری شخصیت افراد در سن بلوغ است چراکه بسیاری از تفاوتها و میل به تجربیات و همچنین استقلال فردی در همین دوران شکل میگیرد.
این روانشناس ادامه داد: تمایل به هیجان، پرخاشگری و.. از دیگر مشخصههای دوران بلوغ است.
سلیمانی با اشاره به تاثیر والدین بر شخصیت فرزندان افزود: مطالعه کتابهای مربوط دوران بلوغ و همچنین فراهم کردن زمینه رفاقت والدین و فرزندان نیز در پیشگیری از اعتیاد (فرزندان) مؤثر است.
وی با بیان اینکه نباید والدین تسلیم محض خواستههای فرزندانشان شوند، گفت: احترام به خواستههایی که توجیه عقلانی دارند از دیگر عوامل پیشگیری به دام اعتیاد است.
سلیمانی افزود: جهت مبارزه با اعتیاد، فراهم کردن زیرساختهای فرهنگی و امکانات رفاهی و تفریحی و همچنین مهارتآموزی در استان لازم و ضروری است.
وی گفت: بها دادن به افراد و ایجاد حس خودباوری از دیگر مسائل مهم در پیشگیری از اعتیاد است.
مسئول ترک اعتیاد مرکز بهداشت خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل ضعف شدید امکانات رفاهی و از طرف دیگر سهولت دسترسی به مواد مخدر نیازمند توجه بیشتر دولت است.