قطره چشمی که دید در شب را ممکن میکند
گروهی از هکرهای زیستی آمریکایی قطره چشمی جدیدی ابداع کردهاند که قابلیت دید در شب را برای انسان فراهم میکند.
گروهی از دانشمندان موسوم به شهروند کالیفرنیایی «science for the masses (SftM)» قطره ای را در پی تحقیقات بر روی مولکول طبیعی Chlorin e6 تولید کردند.
این قطره اجازه می دهد شخص تا مدتی در تاریکی بتواند ببیند
این مولکول به نوع خاصی از ماهیهای اعماق دریا اجازه میدهد تا در تاریکی ببینند. مولکول Chlorin e6 به سادگی از گیاهانی مانند جلبک قابل استخراج بوده و در برخی درمانهای سرطانی و همچنین درمان افراد دارای دید شب ضعیف نیز مورد استفاده است. این مولکول یک واکنش شیمیایی میکروسکوپی ایجاد میکند که منابع نوری ضعیف را در زمان عبور از چشم، تقویت میکند.
محققان با ترکیب Chlorin e6 با انسولین در یک محلول سالین توانستند ترکیبی تولید کنند که برای چندین ساعت دید در شب عالی ارائه میکند. این قطره در کیسه ملتحمه بین کره چشم و پلک ریخته میشود که از آنجا داخل شبکیه جذب خواهد شد. رنگ سیاه ابتدایی محلول طی چند ثانیه برطرف خواهد شد.
محققان SftM چندین آزمایش را با استفاده از فواصل و زمینههای مختلف انجام دادند و در نهایت، کارآزمایی این قطره بر روی یک سوژه انسانی به وی اجازه داد تا نه تنها اشکال و اندازهها را از فاصله 10 متری در تاریکی محض تشخیص دهد، بلکه همچنین وی را قادر ساخت تا موقعیت افراد را نیز در تاریکی تا فاصله 50 متری شناسایی کند.
اگرچه این قابلیت دائمی نبوده و تنها چند ساعت باقی ماند. دانشمندان اکنون به دنبال آزمایشات بیشتر برای بررسی عوارض جانبی طولانیمدت این ماده بر روی چشم هستند.
گام بعدی محققان، استفاده از یک دستگاه محرک Ganzfeld و الکترورتینوگرافی است که میتوانند برای سنجش دقیق سطح تحریک الکتریکی و فعالیت در چشم با هم ترکیب شوند. این کاربه دانشمندان دادههای بیشتری را برای بررسی بیشتر ارائه کرده و همچنین به آنها در ارزیابی عملکرد درست و ایمن محلول Ce6 کمک خواهد کرد.