دکتر یزدان نیاز
دکتر یزدان نیاز

دکتر یزدان نیاز

هیولایی به نام‌کروکودیل!

تصورات مان درباره مواد مخدر و معتادان کم کم تغییر می‌کند.  

دیگر خبری از آن تصویر کلیشه‌ای معتاد خمیده و کنار جوی نشسته نیست.  

تریاک و مواد مخدر قدیمی جایشان را به هیولاهای صنعتی داده اند که عوارض شان هراس آور تر و مخوف تر از آن تصویر کلیشه‌ای و عاقبت مرگ کنار خیابان است.
اگر روزی تب شیشه و کراک جوان‌ها را گرفته و خانواده‌ها را ترسانده بود، امروز باید نگران کروکودیل باشیم! مواد مخدر جدیدی که به نظر می‌رسد نسل تازه صنعتی‌ها و روان گردان هاست و خطراتی به مراتب بیشتر و بدتر هم دارد.
کروکودیل به ایران آمده یا نه؟
پای کروکودیل تازه به ایران باز شده است و به گفته فعالان مبارزه با مواد مخدر، هنوز آمار میزان مصرف آن بالا نرفته اما هشدارها زودتر داده شده تا مثل شیشه و کراک همه گیر نشود.
اگر اسم کروکودیل را در اینترنت جست و جو کنید، عکس‌های وحشتناک و به قول معروف چندش آوری دارد که ممکن است حالتان را دگرگون کند. تصاویری از تحلیل رفتن گوشت بدن مصرف کننده‌ها و به اصطلاح خورده شدن شان. عوارض اصلی و مرگ آور کروکودیل همین است و در واقع به این دلیل به آن لقب مواد مخدر گوشتخوار را داده اند. آمارهای جهانی نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان این ماده مخدر کمتر از یک سال توانسته‌اند به زندگی خود ادامه دهند.
سردار علی مویدی، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا، با قاطعیت اعلام کرد که تا به حال در میان مواد مخدر کشف شده کروکودیل پیدا نکرده اند، اما آمارهای غیررسمی از ورود این ماده مخدر به ایران خبر می‌دهند.هرچند کم و محدود. علی علی‌اکبریان مدیرکل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر هم می‌گوید: «شنیده‌ایم چنین مخدری وارد بازار شده، اما وجود آن را نه تائید می‌کنیم و نه رد و این موضوع در دست بررسی و تحقیق است.»
فرید براتی‌سده مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور نیز گفته است که گزارش‌های غیررسمی از مصرف ماده مخدر جدید کروکودیل به دستشان رسیده اما هنوز از مراکز درمانی اعتیاد سازمان بهزیستی، موردی را به صورت رسمی اطلاع نداده اند.
سعید صفاتیان مدیرکل سابق درمان ستاد مبارزه با موادمخدر، درباره این ماده مخدر می‌گوید:«کروکودیل برای اولین بار در سال ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۵ در کشور آمریکا و برای درمان اعتیاد تولید می‌شد. در واقع تصور می‌کردند که این ماده کارکردی شبیه متادون دارد. بعد در سوئیس از آن استفاده شد اما با مشخص شدن اثرات بسیار خطرناک و مخربش، آن را کنار گذاشتند.»
گفته می‌شود که این ماده مخدر و گوشتخوار، از روسیه وارد ایران می‌شود و با اینکه آمار رسمی درباره میزان مصرف این ماده وجود ندارد، اما از حدود ۷ سال پیش مصرف آن در کشور روسیه و آسیای شرقی زیاد شده است. در برخی آمارها آمده که ۵ تا ۷ هزار نفر در روسیه در اثر مصرف این ماده کشته شده یا ۱۰۰ هزار نفر در حال حاضر به کروکودیل اعتیاد دارند. اولین بار در شرق سیبری و در سال ۲۰۰۲ مصرف این ماده مخدر گزارش شد و امروز گفته می‌شود بعد از هروئین، رایج ترین ماده مخدر در روسیه است.
کروکودیل ماده‌ای است که از ترکیب قرص کدئین با بنزین، تینر و برخی اوقات جوهر نمک به دست می‌آید و گفته می‌شود اثرات نشئگی آن ۲۰ برابر مورفین و ۵ برابر هروئین است و به همین علت هم پیش‌بینی مـــی‌شود جایگزین هروئین در مـیان مصرف‌کننده شود و گـــویا اکنون نیز گاهی به عنوان هروئین تقلبی فروخته می‌شود! به خصوص اینکه ساختن آن کار راحتی است و با توجه به اینکه داروهای کدئین‌دار به راحتی و بدون نسخه در داروخانه‌های کشور به فروش می‌رسد، خطر ساخت و فراگیر شدن آن بسیار بالاست. به همین دلیل صفاتیان معتقد است که باید حساسیت و هـم و غم مسئولان بهداشت و درمان این باشد که کدئین به راحتی در دسترس مردم قرار نگیرد.
عوارضی شبیه قانقاریا
ماده اصلی و تشکیل دهنده این ماده مخدر،«دزومورفین»(desomorphine) است، ماده‌ای که در کراک هم وجود دارد. در واقع کراک همان دزومورفین به اضافه مواد و ترکیبات دیگر است.
اما چون کروکودیل میزان بیشتری از دزومورفین را دارد، اثرات تخریبی آن بسیار بیشتر از کراک است. «لیندون فردریک اسمال بود»، پزشک آمریکایی، وقتی در دهه ۳۰ میلادی دزومورفین را کشف می‌کرد تا در پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد، هیچ وقت فکر نمی‌کرد دلالان مواد مخدر آن را کشف کرده و به عنوان ماده مخدر بفروشد و سودهای کلان ببرند!
کروکودیل مانند کراک از طریق استنشاق و دود کردن مصرف می‌شود. البته موارد تزریق آن هم دیده و گزارش شده است و همین تزریق می‌تواند بدترین تاثیرها را بر بدن مصرف کننده بگذارد زیرا به بافت‌های بدن آسیب زده و باعث سیاه شدن آنها می‌شود به خصوص در نقاطی که تزریق انجام شده است. در واقع کروکودیل اثراتی شبیه به بیماری قانقاریا دارد. گفته می‌شود با مصرف مکرر، پوست از بین رفته و بعد از مدتی حتی گوشت هم خورده شده و از استخوان جدا می‌شود. ضمن اینکه با ایجاد عفونت‌های شدید، بر قلب، کبد و کلیه هم اثر گذاشته و باعث مرگ زودهنگام مصرف کننده می‌شود.
اما همانطور که شیشه وارد بازار مواد مخدر ایران شد و دلالان و قاچاقچیان تبلیغ کردند که این ماده اعتیاد آور نیست و بسیاری از مردم اسیرش شدند، کروکودیل هم می‌تواند در این بازار مطرح و محبوب شود. براتی مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی می‌گوید: «مافیای مواد مخدر با این عنوان شروع به توزیع این مواد می‌کنند که این مواد مشکلی ایجاد نمی‌کنند و اعتیادآور نیستند و بدین ترتیب به جذب افراد برای مصرف اقدام می‌کنند. لازم است، رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در این زمینه فعال‌تر ظاهر شوند و روند آگاهی‌رسانی به جوانان و خانواده‌هایشان پررنگ‌تر باشد.»
ضمن اینکه ممکن است لابراتوار‌ها و به قول معروف آشپزخانه‌های مواد مخدر، به سرعت شروع به تولید این ماده مخدر کنند و چون با مواد در دسترس و تا حدودی ارزان قیمت می‌تواند تولید شود، با قیمت کم هم به دست مصرف کننده‌ها می‌رسد.
جوانان و زنان جمعیت در خطر این حوزه هستند. 

 مدتی پیش دکتر عباسعلی ناصحی مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی،‌ روان و اعتیاد وزارت بهداشت درباره افزایش مصرف موادمخدر صنعتی و محرک به‌ویژه در زنان هشدار داده و گفت: «افزایش مصرف موادمخدر دو تا سه درصد بود، ولی این رقم در حال حاضر به ۱۰ درصد افزایش یافته است. نگرانی امکان ورود موادمخدر صنعتی جدید به لایه‌های زیرین جامعه از جمله مسائلی است که حتی نیروی انتظامی را به‌دنبال ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از همه‌گیر شدن این مواد وا داشته است.»
درمان دارویی کافی نیست
درمان اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و جدید کار راحتی نیست. در واقع روان گردان‌ها بیشتر از درمان دارویی نیاز به درمان روحی و روانی دارند. ممکن است به نظر برسد که درمان سم زدایی به سرعت روی مصرف کننده تاثیر گذاشته اما در کنار این درمان و بسیار بیشتر از آن، مشاوره و روان درمانی، خانواده درمانی، گروه درمانی برای درمان توهم‌ها و اختلالات رفتاری مصرف کنندگان این مواد لازم است. هرچند که بسیاری از پزشکان معتقدند به دلیل اثرات تخریبی ماده‌ای که روان گردان‌ها از آن ساخته می‌شوند، ممکن است فرد بعد از ترک هم تا سال‌ها درگیر این عوارض بوده و اختلالات فکری و رفتاری را داشته باشد.
البته به نظر می‌رسد این عوارض و شرایط برای مصرف کنندگان کروکودیل بسیار بیشتر باشد. زیرا مواد تشکیل دهنده آن از کراک قوی‌تر است و اگر گفته می‌شود شایعه‌هایی چون کرم گذاشتن بدن کراکی‌ها صحیح نیست و واقعیت ندارد، این عوارض واقعا در مصرف کننده‌های کروکودیل با خورده شدن پوست و گوشتشان دیده می‌شود. یادمان نرود که کروکودیل گوشتخوار، مصرف کننده هایش را بیشتر از یک سال زنده نگه نمی‌دارد. 

یگانه خدامی 

قرص برنج، نشئه‌گی مرگ‌آور  

داروی گیاهی روانگردان شادی آور جدید ان پی اس NPS چیست

شادی دوای مولانا و شمنیسم با دف در مراسم زار برای درمان افسردگی وجن گیری (قسمت اول )

استفاده از سیگاری گل ادریسی(هورتانسیا) (اسکیزوفراگما ) خطر مرگ دارد 

مشاوره در امور پزشکی و ترک اعتیاد مواد مخدر ۹۰۹۹۰۷۰۴۵۹(شیشه ) 

فرمول ساخت اکستازی اسلامی یا معجون عشق ابن سینا (اکستاسی گیاهی ) برای افزایش محبت و شادی در خانواده 

سردی چیست  

تولید ساخت ماده مخدر شیشه در دامداری با بوی گوسفند و مارک بع بع ؟

روش های ترک اعتیاد شیشه (متامتامین ) پروتکل پرومتا 

گزارش تصویری/ کمپ ترک اعتیاد بانوان در تهران 

بازسازی شیمیایی مغز معتادان به مخدر شیشه (متامفتامین )

اصول جن گیری بر پایه علمی چیست Exorcism  

ساخت داروی مسدود کننده اثرات اورکسین در مغز برای کاهش هوس مصرف الکل  

اعتیاد به مخدر شیشه به معنی خیانت به خداوند است  

از کجا بفهمیم نامزدمان به مخدر شیشه معتاد است  

ترک اعتیاد شیشه و مواد مخدر افیونی با دوچرخه سواری و دویدن 

چگونه میزان صدمات مغزی در معتادان به مخدر متامفتامین (شیشه ) را بررسی کنیم 

ویراژ دادن و لایی کشیدن از اثرات مصرف ماده مخدر شیشه (متامفتامین ) در رانندگی است  

شیشه و یا کریستال چیست و چه فرقی با متامفتامین دارد  

شیشه عمر شیطان اعتیاد اکنون در دستان مااست ؟  

  • افزایش نوروتروفین BDNF در مغز باعث از بین رفتن خاطرات بد و درمان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می شود
  • رهایی از اعتیاد و خاطرات بد و درمان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)با روش ابداعی کانادایی‌ها
  • پاک کردن خاطرات اعتیاد به مخدر متامفتامین (شیشه ) راهگشای درمان اختلالات استرس پس از سانحه
  • چگونگی فراموش کردن خاطرات بد گذشته و شکست عشقی با تکنیک ...

    opiumsite: ماده مخدر جدید (سه دودی ) سه سوته نشئه می کند New Drugs in ... 

    opium.site: ماده مخدر جدید صنعتی سه دودی مخدر چین سفید (افغان ) نیست 

    مخدر سه دودی مخدر چین سفید(افغان ) نیست - Ananda 

    opium.site: ایران منکر وجود ماده مخدر دزومورفین Desomorphine درکراک ... 

    (دزمورفین )کراک krock(Crack)) - opium.site - Blogger 

    کراک ایرانی (دزومورفین +متامفتامین )کراک روسی دزومورفین 

    opium.site: تاریخچه ماده مخدر کراک (دزومورفین )در ایران و جهان 

    opium.site: آیا ماده مخدر کروکودیل (دزومورفین )در امریکا رواج می یابد 

    opium.site: روس ها با قرص کدئین مخدر دزومورفین (کراک )می سازند 

    opium.site: ماده مخدر کراک همان کروکودیل (دزومورفین ) است

    ماده مخدر کروکودیل چه فرقی با مخدر کراک (ایران )CRACK crocodile دارد

    opium.site: مخدر های نوظهور با دزومورفین recreational drug ... 

    opium.site: باز دولت از بازار مواد مخدر روانگردان عقب ماند (مجیک ماشروم )

    هشدار مخدر کروکودیل به مرزهای ایران نزدیک می شود 

    بازسازی شیمیایی مغز معتادان به مخدر متامفتامین (شیشه ) - Ananda

    نی نی دودی چیست وسیله کشیدن شیره چیست پایپ چیست نگاری چیست شیره مخدر شیره چیست ابزار مصرف شیره نی دودی است نی دودی الت استفاده از شیره است وسیله ای که با ان شیره می کشند  

    opium.site: نمایشگاه پایپ در نگارخانه شیشه بر گزار می شود/عکس ...

    opium.site: یک مخترع ایرانی موفق به ساخت پایپ شیشه (متامفتامین ...

    opium.site: فروش"پایپ"شیشه (متامفتامین )

    opium.site: کشیدن مخدر شیشه به طریقه قلقولی با گلاب قمصر کاشان و ...

    opium.site: چطور شیشه (متامفتامین ) را ترک کنید ؟

    ماده مخدر جدید در ایران چیست

    opium.site: ماده مخدر جدید (سه دودی ) سه سوته نشئه می کند New Drugs in ...

    ماده مخدر سه دودی چیست

    opium.site: ایران منکر وجود ماده مخدر دزومورفین Desomorphine درکراک ...

    اثرات مصرف مخدر سه دودی چیست

    opium.site: عواقب مصرف ماده مخدر کروکودیل Desomorphine(دزومورفین ...

    فرق ماده مخدر کروکودیل با سه دودی چیست

    opium.site: ماده مخدر کروکودیل چه فرقی با مخدر کراک (ایران )CRACK ...