X
تبلیغات
رایتل

حکیم الرعایا

افزایش قند خون فراموشی را تشدید می‌کند

افزایش قند خون فراموشی را تشدید می‌کند

پاستیل و شیرینی در سنین بالا فراموشی می‌آورد. کسی که در سن بالا مواد شیرین را به مقدار زیاد مصرف می‌کند باید خطر حافظه‌‌ای ضعیف‌تر را به جان بخرد. این نتیجه از تحقیقات پژوهشگران بیمارستان شاریته برلین به دست آمده است.

کنار گذاشتن شیرینی نه تنها باعث می‌شود که هیکل متناسب‌تری داشته باشیم بلکه تمرکز را هم بهبود می‌بخشد. بررسی مطالعاتی بیمارستان شاریته برلین نشان می‌دهد که کم‌تر بودن میزان قند خون در سنین بالا کارکرد حافظه را بهتر می‌کند.

وب‌سایت روزنامه آلمانی "زوددویچه" به نقل از مجله علمی "نورولوژی" می‌نویسد، نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که دقت و حافظه آزمون‌شوندگانی که حداقل ۶۳ سال داشتند به شدت به میزان قند خونشان بستگی داشت.

اگر قند خون آنها دائما بالا بود به طور مثال کلمات را مشکل‌تر به یاد می‌آوردند. در این بررسی پزشکان شاریته کارکرد حافظه ۱۴۱ داوطلب سالم را آزمایش کردند. این تیم در ابتدا میزان دقت و یادآوری داوطلبان را بررسی کرده و سپس از آنها آزمایش قند خون گرفت و مغز آنها را مورد تصویربرداری تشدید مغناطیسی (ام‌آر‌آی) قرار داد. "ام‌آرآی" برای این انجام شد تا بتوان از این طریق بزرگی و ساختار هیپوکامپوس مغز که در کارکرد حافظه نقش مهمی دارد را سنجید.

نتایج آزمون

در یکی از آزمایش‌های به عمل‌‌آمده، داوطلبان باید از یک فهرست ۳۰ لغتی ۱۵ لغت را به خاطر می‌سپردند. آزمون‌شوندگانی که قند خونشان بالا بود به طور متوسط ۲ لغت کمتر از آنهایی که قند خون پایین‌تری داشتند به خاطر می‌سپردند. به علاوه تجزیه و تحلیل "ام‌آرآی" هم نشان داد که هیپوکامپوس داوطلبانی که به مواد شیرین علاقه بیشتری داشتند کوچک‌تر و ساختار آن هم بدتر از سایرین بود.

حتی کسانی که میزان قند خونشان معمولی است می‌توانند از این آزمون بهره برده و در سنین بالا با کمتر مصرف کردن مواد شیرین حافظه خود را قوت بخشند. در حقیقت این بدان معنی است که بهتر است رژیم غذایی ما شامل مقدار زیادی سبزی، میوه، غلات و ماهی باشد تا هم حافظه بهتر داشته باشیم و هم با اضافه‌وزن مواجه نشویم. بدیهی است که انجام حرکات بدنی بیشتر و مرتب هم بر میزان قند خون تأثیر مثبت خواهد گذاشت.