دکتر یزدان نیاز
دکتر یزدان نیاز

دکتر یزدان نیاز

اگر پسرم ماری جوانا بکشد من باید چکار کنم ؟

اگر پسرم ماری جوانا بکشد من چکار کنم ؟
اگر پسرم ماری جوانا بکشد من چکار کنم
سوالی از طرف یک مادر ایرانی مهاجر  در کشور کانادا

با سلام

من شب تا صبح خواب ندارم. دوستانم حرف‌های عجیب و غریبی در مورد جوان‌های ونکوور می‌زنند و من نگران پسر هفده ساله‌ام هستم. ما سه سال پیش از ایران به ونکوور آمدیم. پدرش بیشتر اوقات سال در ایران است و من مانده‌ام و کلی دلواپسی.

هر شب فکر می‌کنم اگر پسرم ماریجوانا بکشد باید چکار کنم. خودش یک بار به من گفت که خیلی از همکلاسی‌هایش «این کاره‌اند.»

چطور باید با پسرم حرف بزنم؟ او واقعا کله‌شق است و یک‌بار که دعوایمان شد شب نیامد که من به پلیس زنگ زدم و کلی ماجرا شد. حالا می ترسم دوباره مشکل پیش بیاید.

چه کار کنم؟



پاسخ رضا امینی، مشاور:

از صحبت‎هایتان متوجه شدم که به خاطر وضعیت فعلی خانواده، نگران پسرتان هستید. می‎ترسید که ماریجوانا بکشد یا درگیر مسائلی بشود که شما نتوانید مدیریتش کنید. واقعیت این است که نگرانی در وجود ما نهاده شده تا بتوانیم در برابر خطرات احتمالی هشیار باشیم. اما اگر این نگرانی بیش از حد شود یا نتوان مدیریتش کرد، می‎تواند منشا ضرر باشد. پس ضمن احترام به این نگرانی، شما را دعوت می‎کنم به اینکه به روش منطقی نگرانی‎تان را برطرف کنید. سه نکته را عرض می‎کنم که شاید به شما کمک کند.

نکته اول اینکه هر انسانی زبانی دارد و از طریق آن می‎توانید راه دلش را باز کنید. زبان آدم‎ها و اینکه رگ خواب آدم پیدا شود، بستگی به رِنج سنی (range) دارد و همین‎طور به اینکه او مرد است یا زن. همچنین به وضعیت او بستگی دارد. ظاهرا جوان شما هفده ساله است. او در مرحله آخر نوجوانی و ورود به دوره جوانی (late adolescence) قرار دارد. در این مرحله سنی، جوان‎ها معمولا حس استقلال‎طلبی دارند. به عبارت ساده‎تر، می‎گویند «حرف حرف خودم است». بنابراین هر کسی بخواهد از دیدگاه آمرانه با آنها برخورد کند، به عنوان یک عامل منفی تلقی می‎شود.

گاهی علت نزاع‎ها این است که شما نیت خوب داشته‎اید اما شاید آمرانه یا با لحن توبیخی با او برخورد کردید. همه ما شاید گاهی این‎طور باشیم. اما بهتر این است که چارچوب صحبت شما این‎طور باشد: توپ‎هایی بسازید و آنها را به زمین او بیندازید. این توپ‎ها هرکدامشان گزینه‎هایی هستند که انتخاب‎شان می‎تواند به نگرانی شما خاتمه دهد. مثلا فرض کنیم نام پسرتان کامران است و می‎خواهد شب بیرون برود. شما هدف‎تان این است که او یازده شب به خانه برگردد. یک جورش این است که به او بگویید من یازده شب درِ خانه را می‎بندم. اما اگر او حس این را داشته باشد که شیر جنگل خودش شده و می‎خواهد خودش همه چیز را مدیریت کند، این روش به کار نخواهد آمد.

روش دیگر این است که مثلا بگویید «کامران جان، الان تو جوونی و حق داری بری و برای خودت بگردی. چقدر هم خوبه که ما اومدیم اینجا و تو می‎تونی بگردی و خوش باشی. اما در کنار این خوش‎بودن، من هم نگرانی‎هایی دارم که دوست دارم تو که مغز فرِش ‎تری (fresh) داری و جوون هستی، در موردشون به من کمک کنی تا من هم تجربه‎ام رو به کار بگیرم و ببینیم با هم به چی می‎رسیم. این‎طوری هم تو خوش می‎گذرونی و هم به من کمک کردی که نگرانی‎ام برطرف بشه». حالا باید دید که آن جوان در چنین شرایطی چه می‎گوید؟ احتمالش زیاد است که جواب مثبت بدهد؛ چون شما درواقع بر اساس نیاز روحی او جلو رفته‎اید. شما گفته‎اید به من کمک کن تا نیازم برطرف شود. این‎طوری انگار او حاکم بر شماست و البته حاکم بر سرزمین خودش هم هست.

اینجا شما می‎توانید گزینه‎هایی را درباره موضوع خاص نگرانی‎تان مطرح کنید. ولی اول اجازه دهید خودش گزینه‎هایی را مطرح کند و اگر این کار را نکرد، خودتان گزینه‎ها را مطرح کنید و ببینید نظرش راجع به آنها چیست. فرض کنیم او می‎خواهد به پارتی برود و احتمالش هست که آنجا شیشه یا حشیش بکشند. می‎توانید بگویید «کامران، یادمه وقتی جوون بودم و مهمونی می‎رفتیم بیشتر برای این بود که برقصیم و بخندیم و از این چیزا. گاهی وقتها بعضیا هم اونجا تریاک می‎کشیدن اما ما سراغ منقل تریاک نمی‎رفتیم. سعی می‎کردیم دور و بر اونایی که حشیش می‎کشن نریم. حالا تو می‎خوای توی این موقعیت‎ها چه کار کنی؟» کامران حتما جواب‎هایی به شما می‎دهد. اگر حس کردید جواب‎هایش منطقی است، بلافاصله تشویق‎اش کنید و تاکید کنید که «تو دیگه مرد زندگی شدی چون تصمیماتت رو با عقل کامل می‎گیری و این باعث آرامش منه». درواقع از این طریق به جوانی او امتیاز داده‎اید. این امتیاز باعث می‎شود مقاومت او در برابر حرفهای بعدی شما کمتر ‎شود.

احتمالش هست که او در واکنش به حرف‎های شما بگوید من نمی‎دانم که در چنین موقعیتی باید چه کار کنم یا اینکه بگوید آنها اصلا خطری ندارند. شما می‎توانید بپرسید که او چطور چنین موقعیتی را مدیریت می‎کند. اگر او قبول داشته باشد که حشیش مشکل دارد، دو راه پیش رو دارد. یا می‎گوید خودش می‎داند که مساله را بموقعش چطور حل کند و یا اینکه می‎گوید نمی‎داند در چنین موقعیتی چه کار باید بکند.



اما ممکن است او لجبازی کند یا بگوید که حشیش اصلا مشکل ندارد، فلانی می‎کشد و مشکلی هم نیست. در چنین حالتی شما می‎توانید بگویید «بیا یه روز وقت بذاریم پای اینترنت، یا تو من رو در این باره مجاب کن یا اینکه من تو رو مجاب کنم. بالاخره ببینیم آیا حشیش مشکل داره یا نه.» اگر این‎طور حرف بزنید، طرف را به یک گفتگو دعوت کرده‎اید؛ نه اینکه زور زده باشید که مضر بودن حشیش را به او بقبولانید. در چنین حالتی او بدتر حس می‎کند که شما شخص منفی ماجرا شده‎اید. اما وقتی به او پیشنهاد می‎کنید که موضوع را در اینترنت جستجو کنید، به این معنی است که می‎خواهید نگرانی‎تان را با خطرات احتمالی متناسب کنید. درواقع دارید این موضع را به پسرتان اعلام می‎کنید.

خلاصه نکته‎ای که گفتم این است: با توجه به رِنج سنی پیش بروید. تمامیت و استقلال‎طلبی پسرتان را در نظر بگیرید و بعد در یک حوزه مشورتی با او حرف بزنید و در هر تصمیم درستی که گرفت، تشویقش کنید. مثلا در مورد مهمانی و حشیش، باید سعی کنید گزینه‎های موجود را از زبان او بشنوید. اگر نگفت، نظر خودتان را بگویید. مثلا اینکه نباید سراغ افرادی که مشغول مصرف مواد در مهمانی هستند رفت. یا اینکه اصلا می‎توان از رفتن به مهمانی صرفنظر کرد. یا اینکه اگر او به مهمانی رفت و دید بساط حشیش دارد به پا می‎شود، زودتر از آنجا بیرون بیاید. در نتیجه، کامران می‎داند که اگر در مهمانی با حشیش مواجه شد، چه راه‎هایی پیش رویش هست. او بالاخره یک راه را انتخاب می‎کند، راهی که احیانا هم از خطر مصونش می‎کند و هم موقعیت او را در برابر دوستانش خراب نخواهد کرد. اگر او یکی از این راه‎ها را انتخاب کرده باشد، معنی‎اش این است که به خطرناک‎بودن حشیش اعتراف کرده. در چنین شرایطی شما به شکل غیرمستقیم با یک تیر دو نشان زده‎اید.

شما می‎توانید با این متد جلو بروید. اما فکر نکنید راهنمایی پزشکی و روانپزشکی معجزه است. این رویه کاملا به زمان نیاز دارد. شاید همین روند را اجرا کنید و موفق نشوید. علتش این است که سیستمی از قبل به طریق دیگر کار می‎کرده و شما برای اولین بار تلاش کرده‎اید که روش‎تان را عوض کنید. بنابراین نباید ناامید شوید و باید این روند را ادامه بدهید. در عین حال حواستان باشد که رفتار منفی گذشته را تکرار نکنید.

نکته دوم این است که شما باید به طریق دیگری هم به پسرتان کمک کنید. شما باید سعی کنید جذابیت‎هایی را که در محیط خانواده هست برای او رنگین‎تر کنید. معمولا بچه‎ها در رِنج سنی انتهای نوجوانی و اوایل جوانی دوست دارند که وقت‎شان را به صورت گروهی بگذرانند. خانواده نمی‎تواند کاملا این نیاز را برآورده کند. اما خانواده هر چه گروهی‎تر باشد، عجین‎شدن پسر به خانواده را بیشتر می‎کند. مثلا شرایط ایده‎آل در مورد پسر شما این است که پدرش هم بیاید و کل افراد خانواده در کنار هم باشید. در چنین شرایطی کارهای گروهی انجام می‎شود؛ مثلا با هم به پیک نیک یا سینما یا رستوران می‎روید. اما اگر امکان اینها فراهم نبود، باز هم می‎توانید گزینه جذابی را پیشنهاد بدهید. مثلا پیشنهاد کنید که با هم بیرون بروید و دوری بزنید. با ماشین یا بی‎ماشین. مثلا روز بارانی را به گردش در یک مال بگذرانید. در این روز درباره هیچ موضوع جدی صحبت نکنید. فقط صمیمیت و بگو و بخند.

هدف اصلی من از چنین پیشنهادی این است که پیوند شما قوی بشود و او غیر از جاذبه‎های بیرون، جاذبه‎های خانه را هم ببیند. او حالا با دو کفه ترازو مواجه است. یک طرف، دوستانش و جذابیت کارهای غلط و درستشان قرار دارد و در طرف دیگر، مادر و خانواده با مشکلات و مسائل خاص خودشان. طبیعتا وقتی این دو کنار هم هستند، یکی‎شان کامل کنار نمی‎رود. حتی احتمالش هست که او کفه خانواده را سنگین‎تر ببیند. حتی ممکن است او حداقل برای آنکه دل مادر را نشکند، سعی کند او را با توجه به گزینه‎ها و راه‎ها راضی نگه دارد.

اما نکته سوم. من نگرانی شما را می‎پذیرم اما ممکن است این نگرانی بیش از حد باشد. شاید با وجود تمام این راهکارها و اقدامات، باز هم احساس نگرانی کنید. اگر این طور باشد، معنایش این است که استرس‎های زندگی درجاتی از افسردگی را برای شما آورده که باعث می‎شود شما زمینه سیاه را در زندگی بیشتر ببینید. طبعا برای مهاجران و همین‎طور کسانی که با مشکلات زندگی روزمره مواجه هستند، بیماری افسردگی خیلی پیش می‎آید.



افسردگی در نظر روانپزشک‎ها درست به اندازه سرماخوردگی شایع است. این را بدانید که اعتراف به مشکلات همیشه از عقل و درایت انسانها برمی‎آید. اگر حس کردید که با وجود تمام تمهیدات، همچنان دارید آسیب می‎بینید و نگران هستید باید به فکر خودتان باشید. مثلا اگر حس می‎کنید خوابتان کم است و خسته‎اید و کم می‎آورید، اگر حس می‎کنید چیزهایی که قبلا خوشحالتان می‎کرد دیگر خوشحالتان نمی‎کند (مثلا اگر دوست داشتید آرایش کنید و بیرون بروید ولی الان نه. یا اینکه قبلا تماشای تلویزیون و بگو بخند خوشحالتان می‎کرد، اما الان نه) باید به فکر خودتان باشید. اینها نشانه‎های افسردگی است. افسردگی بیماری‎ای است که راحت به درمان جواب می‎دهد و درمانش اثر مثبتی در زندگی می‎گذارد و باعث می‎شود عصبانیت کنترل شود و بخش غیرمنطقی از احساس نگرانی شما در مورد پسرتان (که بخشی از آن طبیعی است) برطرف شود. خلاصه اینکه باید مدیریت خودتان را بر مساله بیشتر و بهتر کنید. پیروز و سربلند باشید.
رضا امینی، مشاور روانشناسی ایرانی مقیم کاناداست. او در این مطلب اختصاصی به یک مادر ایرانی ساکن ونکوور مشاوره داده است.

فروش گوشت‌ گاو حاوی روانگردان حاوی مخدر ال اس دی در فروشگاهی در آمریکا

 فروش گوشت‌ گاو حاوی روانگردان ال اس دی LSD در فروشگاهی در آمریکا
یک خانواده چهار نفره در فلوریدای آمریکا به دلیل مصرف گوشت گاو حاوی ال اس دی٬ به شدت دچار مسمویت شدند.

ال اس دی یک نوع ماده مخدر توهم زا است که به طریق صنعتی تهیه می شود.

این خانواده هم اکنون تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند٬ سلامت جسیکا ۲۴ ساله که هم‌اکنون ۹ ماهه باردار است‌ در وضعیت خطرناکی قرار دارد. پزشکان احتمال می‌دهند که وی فرزندش را از دست بدهد.

این گوشت‌ها در قفسه یک فروشگاه زنجیره ای قرار داشته‌اند. محققان با آزمایش بر روی بسته های گوشت در قفسه های این فروشگاه موفق به کشف شش بسته دیگر که حاوی ماده توهم زای ال اس دی بود  نیز شدند.

رسانه های آمریکایی از مردم خواسته اند٬ تا اطلاع ثانوی از مصرف گوشت گاو بسته بندی شده پرهیز نمایند.
ال اس دی که یک ماده توهم زای قدرتمند است ومی تواند به طور کامل عمل سروتونین را در بافت مغز مختل نماید
.
Fla. family hospitalized after eating LSD-laced meat
Pregnant Mom And Family Get Sick After Eating LSD-Laced ...
Florida Family Hospitalized After Eating Meat Laced With ...
Police: Tampa family sickened by meat laced with LSD - ...

تاریخچه مواد مخدر (تریاک ) /1

   تاریخچه مواد مخدر(تریاک)
مواد مخدر به سه دسته کلی تقسم مشود.
1-مواد مخدر خمود کننده (تریاک.هرو ِِِیین.مورفین)
2-مواد مخدر توهم زا(ال اس دی-حشیش-بنگ-کارابئنس)
3-مواد مخدر تحریک کننده(اکستازی-کوکایین-امفتامین)
 تریاک قدیمیترین ماده مخدر میباشد.قدمت ان به بیش از4000 سال قبل از میلادمسیح میرسد .اولین اثار گیاه خشخاش بصورت فسیل در داخل غاری  در کف دریاچه ای در کشور سویس که مربوط به انسانهای نئاندرتال می باشد یافت شده است .این مسله نشان می دهد که انسانهای اولیه با تریاک بخوبی اشنائی داشته اند و شرایط اب وهوای قاره اروپا طوری بوده است که این گیاه بصورت خودرو در انجارشد میکرده است .بعلت تغیرات اب وهوا که شاید ناشی از توفان نوح بوده است(بر اساس کتاب عهد عتیق محل به خای نشستن کشتی نوح کوه ارارات است) اولین تمدن ها در بین النهرین تشکیل شده است (بین رود دجله و فرات) در 3400 سال قبل از میلاد مسیح سومریان و اشوریان بخوبی با گیاه تریاک اشنا بوده و پزشکان اثار داروئی انرا در کتابهای خود ذکر نموداند .نام گیاه خشخاش  (های جل) یا گیاه شادی اور بود . 
برج بابل
اولین مدرک مستدل راجبع تریاک مربوط به دو کتیبه بدست امده از بین النهرین مربوط به دوره پادشاهی نمرود واشورنسری پال دوم مربوط به 879 سال قبل از میلاد است که در موزه متروپولیتن  نگهداری میشود ودر روی ان بخوبی مشاهده می شود که در ان دوره مردم با چگونگی کاشت ومصرف تریاک  اشنا بودند.
 (نمرود  پادشاهی بود که ادعای خدایی می کرد و از روی برج بابل تیری به سمت اسمان و خدای ابراهیم پرتاب کرد) 
حمله اسکندر مقدونی در 330 سال قبل از میلاد  باعث اشنایی ایرانیان و هندیان با تریاک شد واز ان زمان به بعد کشت تریاک در ایران اغاز شد.

  در واقع اسکندر علاوه بر اتش زدن تخت جمشد  اتش خانمانسوز دیگری را در ایران روشن کرد.
در حدود 1300 سال قبل از میلاد ودر زمان امینهوتیپ 4 یا اختون (دوره ظهور یوسف نبی)و جانشین او توتانخامون  شهر تبس محل کاشت بهترین تریاک دنیا بود و اوازه ان از مدیترانه گذشت و به یونان و کارتاژ رسید
(توتانخامون در 9 سالگی بجای اختون یکتا پرست فرعون مصر شد و شهر خورشد و تمامی معابد یکتا پرستان را از بین برد و خود را  توتا نخامون یا نوکر امون خدای قبلی  نامید؟؟)
در حدود 1100 سال  قبل از میلاد تریاک از طریق دریانوردان فنقیی از مصر ابتدا به جزیره قبرس وسپس به یونان رسید .کاشت و مصرف تریاک در قبرس انچنان رواج پیدا کرد که در زمان حمله دریا نوردان قبرسی به شهر تروا اول مواد مصرف کردند
هومر نویسنده  کتاب حماسی اودیسه در بخش پادشاهی تلما کوس می نویسد .چون پدر پادشاه مرد او بسیار غمگین شد هلن زنش به او جامی از شراب که محتوی تریاک بود داد تا غم شوهرش زائل شود تلماکوس بعد ها در غم از دست دادن پسرش دوباره از این ماده استفاده کرد
*(هلن خطاب به شوهرش =عزیزم 7-8 تا جام شراب با تریاک اوردم همه فک فامیلت مردن).
یونانیان انچنان به  گیاه تریاک علاقه مند شدند که در میهمانی های خاص لباسهایی با نقوش خشخاش بر تن میکردند و انواع زینت الات (انگشتری گردنبند-النگو) بشکل و با تصویر گیاه تریاک استفاده میکردند .
یونانیان عقیده داشتند که عصاره تریاک ماده ای است که خدایان جهت زایل شدن
  غم ودرد به انسانها داده اند و در کوه المپ که جایگاه خدایان است در جوب هایش بجای اب ماده سفید  رنگی که همان تریاک است جاری است .
*(تریاکی اولی به دومی=چرا میخاهی بری بالای کوه المپ  دومی=میرم کمی اب جوب بخورم)
سقراط پدر علم پزشکی در460سال قبل از میلاد از اثرات تریاک بخوبی اگاه بود وانرا در درمان بسیاری از بیمارها بخصوص بیمارهای زنان استفاده میکرد(در درمان قاعدگی های دردناک وحالات هیستریک)
در قاره اروپا به دلیل وضعیت اب و هوایی امروز تریاک قابل کشت نیست .و در مصر و بین النهرین نیز تا اوایل قرن بیستم توتون قابل کشت نبود .
وجود توتون در داخل هرم های مصر نشان می دهد که وایکنگ ها که دریانوردانی از اسکاندیناوی بودند در بیش از 2500 سال قبل به تجارت بین اروپا و اسیا مشغول و حتی قاره امریکا را کشف نموده بودند .
تا اویل قرن 16 اروپاییان تریاک را نمی شناختند .تا اینکه دریا نوردان هلندی برای اولین بار این ماده را از اسیا به اروپا بردند .
شرکت کشتیرانی هند هلند که بعدا به شرکت ترابری هند شرقی مبدل شد و صاحب امتیاز ان ملکه و دربار انگلستان شد .به زودی باب تجارت و واردات تریاک را به انگلستان باز کرد .
این شرکت تیول اختصاصی دربار انگلیس بود و تنها شرکت تجاری در دنیا بود که دارای نیروی نظامی بود .

رابطه شیشه و ایدز چیست؟

رابطه شیشه و ایدز چیست؟
متاسفانه مصرف ترکیب های آمفتامینی و روانگردان (شیشه) در جهان روزبه روز شایع تر شده و به جرات می توان گفت در حال حاضر از مصرف کوکائین و مشتقات تریاک هم بیشتر شده است.
ترکیب های آمفتامینی (شیشه) انواعی از داروهای اعتیادآور هستند که مستقیم روی مغز اثر می گذارند و باعث بروز عوارض جسمی و روانی می شوند و در نهایت می توانند فرد را در معرض بسیاری از مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی قرار دهند که یکی از مهم ترین این مشکلات ابتلا به ایدز است...

متاسفانه مصرف ترکیب های آمفتامینی و روانگردان (شیشه) در جهان روزبه روز شایع تر شده و به جرات می توان گفت در حال حاضر از مصرف کوکائین و مشتقات تریاک هم بیشتر شده است.

براساس گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر، شیوع مصرف مواد محرک آمفتامینی در سال ۲۰۱۰ بین ۳/۰ تا ۳/۱ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله در جهان و معادل ۱۴ تا ۵۶ میلیون نفر است. مصرف ترکیب های آمفتامینی در سال ۲۰۱۰ (۴۵ تن) نسبت به سال ۲۰۰۸ (۲۲ تن) در دنیا افزایشی بیش از ۲ برابر داشته که این افزایش عمدتا در مکزیک و شرق و جنوب شرق آسیا بوده است. افزایش مصرف این ترکیب ها در این مدت در اروپا، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، آلمان و... نیز گزارش شده که بیشتر از همه در کشور سوئد و ترکیه بوده است.

مصرف این ماده نسبت به مصرف مواد مخدری مانند تریاک و هروئین در چند سال اخیر در ایران نیز افزایش چشمگیری داشته است.



وضعیت تولید و توزیع ترکیب های آمفتامینی با هروئین و تریاک به کلی متفاوت است. تولید و کشت خشخاش به شرایط اقلیمی و خاک مناسب نیاز دارد در حالی که ترکیب های آمفتامینی در هر جایی که مواد اولیه آنها وجود داشته باشد، قابل تولید هستند. افدرین و پسودوافدرین (داروهایی که به راحتی در داروخانه ها در دسترس هستند) بیشترین مواد پیش ساز ترکیب های آمفتامینی هستند.

مصرف مواد محرک و روانگردان، بروز رفتارهای پرخطر احتمال ابتلا به اچ آی وی/ ایدز را به شدت افزایش می دهد. بسیاری از مطالعه های انجام شده تا کنون ارتباط بین استفاده از ترکیب های آمفتامینی و ایدز را نشان داده اند. در بیشتر موارد، استفاده کنندگان از این مواد از روش های غیرتزریقی استفاده می کنند ولی با وجود این، ابتلا به ایدز در آنها بیشتر است. توجه داشته باشیم ارتباط HIV و مصرف آمفتامین در کشورهای در حال توسعه و کشورهای پیشرفته از یک الگو تبعیت نمی کند و می تواند در کشورهای در حال توسعه مخرب تر باشد. ترکیب های آمفتامینی، در بیشتر موارد به صورت غیرتزریقی و عمدتا با استنشاق، دود کردن و حتی به صورت داخل مقعدی استفاده می شوند اما استفاده تزریقی در حال شیوع است به خصوص در میان افراد با رفتارهای جنسی پرخطر و محافظت نشده.

به طورکلی ۳ الگوی متفاوت مصرف در مورد مواد محرک آمفتامینی و روانگردان در جامعه وجود دارد:

۱ استفاده ابزاری با مقاصد شیادانه (تبلیغ برای کاهش وزن در آرایشگاه های زنانه، افزایش تمرکز و خستگی کمتر برای دانش آموزان، دانشجویان و رانندگان و...)

۲ استفاده تفریحی (مهمانی ها و مجامع تفریحی)

۳ استفاده مزمن

مواد محرک آمفتامینی (شیشه) باعث تند شدن فعالیت دستگاه عصبی می شوند. این مواد وقتی در مقادیر زیاد مصرف شود، می تواند منجر به خشونت، توهم و جنون شود. برخلاف تصور عموم، قدرت اعتیادزایی شیشه از هر ماده مخدر، محرک و روانگردان دیگری بیشتر است.

متاسفانه بیشتر قربانیان این مواد جوان هستند و عموم استفاده کنندگان به خصوص آنهایی که مدت طولانی از این مواد مصرف کرده اند، به این باور نرسیده اند که مصرف این مواد می تواند باعث عوارض جدی و برگشت ناپذیر جسمی و روانی شود.
منبع آفتاب