چه عاملی قیمت مواد مخدر صنعتی را در ایران به شدت گران کرد؟
بر اساس اظهارات مقامات مسئول در کشور قیمت مواد مخدر صنعتی و هروئین در ایران طی ماه های اخیر به شدت گران شده است. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور می گوید دلیل این گرانی کمیاب شدن این مواد و کنترل دولت در جمع آوری این اقلام بوده است.
رسانه ها با مدفوع و مرگ موش در صدد تخریب و ترور شخصیت رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۳
سرویس اجتماعی فردا: بر اساس اظهارات مقامات مسئول در کشور قیمت مواد مخدر صنعتی و هروئین در ایران طی ماه های اخیر به شدت گران شده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور می گوید دلیل این گرانی کمیاب شدن این مواد و کنترل دولت در جمع آوری این اقلام بوده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: کنترل واردات بسیاری از اقلامی که در تولید مواد مخدر صنعتی نقش حیاتی دارند ، عامل مهمی در کمبود مواد مخدر صنعتی بوده است.
ظاهرا بر اساس آنچه که وزیر کشور گفته است از ورود اسیدها ومواد اولیه دارویی چون سودافدرینها با پروتکلهای خاصی جلوگیری بعمل آمده است و در نتیجه با همکاری وزارت بهداشت در این زمینه اوضاع تحت کنترل در آمده است.
همچنین قیمت هروئین نیز در کشور به شدت بالا رفته است که دلیل آن نبود یک ماده مهم برای ساخت آن است. بر اساس این گزارش، واردات فسفر قرمز به عنوان ماده اساسی بکار رفته در تولید هروئین تحت کنترل دولت در آمده است.
رحمانی فضلی گفته در نتیجه برخورد شدید با واحدهای تولید کننده مواد مخدر صنعتی میزان عرضه این مواد به شدت کاهش یافته و در نتیجه قیمت آن هم بالاتر رفته است.
طبق اظهارات وزیر کشور مجموعه ای از ایده ها برای مقابله با مواد مخدر آماده شده که قرار است در جلسه ای با حضور رئیس جمهور مورد بررسی قرار بگیرد تا راهکار لازم در خصوص آنها اتخاذ شود.
نتیجه گران شدن مواد
سوالی که در این باره پیش می آید این است که آیا با وجود افزایش قیمت مواد، باز هم معتادان برای یافتن مواد مخدر به هر دری خواهند زد؟
پاسخ این سوال را رئیس مرکز ترک اعتیاد تهران اعلام کرده و گفته با وجودی که قیمت تریاک، هروئین و شیشه دو برابر شده اما مصرف این مواد کاهش یافته است.
پیشتر نیز قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به ایسنا گفته بود که قیمت مخدر شیشه با توجه به ضرباتی که به شبکههای تولید مواد صنعتی وارد شده افزایش یافته، و در حال حاضر قیمت این مخدر ویرانگر به یک میلیون تومان رسیده است.
بنا به اعلام مسئولان انتظامی، قبلا تولید مواد مخدر صنعتی در آشپزخانههای تهران یا اسلامشهر انجام میشد، اما به تدریج مثلا در استان آذربایجان غربی نیز این مواد تولید می شد، چرا که قاچاقچیان فکر می کنند بهتر است مواد را پس از ورود پیشسازها از خارج کشور، در همان محل تولید و توزیع کنند.
ناخالصی مواد مخدر صنعتی
بر اساس بررسی های صورت گرفته نخستین ماده مخدر مصرفی در جوانان به ترتیب ، شیشه، کراک و هروئین است. همچنین بررسی ها نشان داده "هم محله ای ها " و اقوام " بیشترین نقش را در گرایش افراد به مواد مخدر داشته اند. همچنین به لحاظ محبوبیت، به ترتیب کراک، شیشه و تریاک در صدر گزینه های دلچسب معتادان بوده است.
همین بررسی ها حاکی است که پاتوق های شبانه و اخیرا پاتوق های زنانه در بالای شهر از جمله مکان هایی است که مصرف مواد مخدر در آن جریان دارد.
کارشناسان طی ماه های اخیر در خصوص افزایش آشپزخانه های خودگردان تولید مواد صنعتی در کشور هشدار داده و گفته اند در این مکان ها از اقلامی همچون " مدفوع خشک شده انسان، شیر خشک، مایع لوله بازکن، اسید باتری و مرگ موش و ترکیب آنها با چند ماده شیمیایی مثل پودرکریستال و چسب مایع، مواد مخدر صنعتی تولید می کنند که بسیار مرگبار بوده و خیلی سریع اثر خود را بر چهره افراد مصرف کننده نشان می دهد.
از دست دادن شدید وزن و پیری زودرس، تاولهای پوستی، بینظمی در ارگانهای داخلی بدن، فشار خون بالا، از بین رفتن تدریجی مینای دندان و فاسد شدن دندانها از عوارض دیگر به حساب میآیند.